Dette er en skildring av mennesker som i en eller annen forbindelse oppholder seg i Trondheim, for kort eller lang tid. Noen bor her, noen er på besøk, andre er her som turister. Felles er at de i et tidsrom er en del av byen. Samstundes med at de er her og opplever den, er de også med på å forme den, og gi byen innhold og uttrykk.

søndag 28. august 2011

Fellowship


Gåsaparken, Bakklandet.
Det er varm augustkveld, og elven strømmer stille.
Fargerike krydderkorn kommer til syne, og duver blide nedover Nidelven.
Fra Skodje på Sunnmøre til herlig kveld på Nidelven i regi av ALF.
Mikal Skodjereite kom til byen for arkitektstudiet ved NTNU, og starter på andre året nå.
Det er andreåringene som har oppgaven som veivisere for nykommerne til akitektstudiet og til byen.
 Jeg valgte å komme hit fordi jeg hørte at Trondheim er den beste studentbyen i Norge.
Hortenspia Thea Andreassen har et år på bygg bak seg, og er nå andreåring på artkitektstudiet sammen Mikal og Kristian. Det er sykt bra studentmiljø her. Det preges av samhold, og er inkluderende fra første øyeblikk du kommer hit!  Trondheim er en passe stor by, og det blir ganske unikt at studentene utgjør en så stor del av byen. Det er nesten 80 nye studenter på arkitekt i år, og herlig mange har funnet turen til elvekrus i dag, ... eller rafting som vi kaller det ;)  I andreklasse er vi nå 60 studenter som argumenterer friskt og godt med og mot hverandre. Vi blir drillet i teamwork fra første stund. Svært lærerikt og nødvendig som forberedelse til arbeidshverdagen etter studiet. 
NTNU har kanskje det best kjente og profilerte miljøet.  Det er faglig kjempebra, og er vel et av de beste universitetene i Norden. Jeg hørte om Samfunnet, linjeforeningene og det sosiale samholdet her før jeg kom til byen. Kristian Eliassen er fra Porsgrunn, og er årets faddersjef. Etter to uker fadderperiode er det vanskelig ikke å bli inkludert i miljøet og å bli kjent med byen. Det er selvfølgelig selskapeligheter og gøy, men jeg ser at det er motivert og seriøs ungdom som er her. De er ambisiøse og involverer seg lett i både faglige og utenomfaglige ting. Aktiviteter og arbeid som senere blir lagt merke til på cv'en.
 Etterpå skal vi til linjeforeningens lokaler, og i morgen blir det fotballturnering ;)


ALF -fb   ALF NTNU   Pyramids - Apex Point   Studenttorget   Gåsaparken   Laksefiske i Nidelva
Panoramio   Warehouses along Nidelva river


Nikon D3, Nikkor afs 28-70 2.8d

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar