Dette er en skildring av mennesker som i en eller annen forbindelse oppholder seg i Trondheim, for kort eller lang tid. Noen bor her, noen er på besøk, andre er her som turister. Felles er at de i et tidsrom er en del av byen. Samstundes med at de er her og opplever den, er de også med på å forme den, og gi byen innhold og uttrykk.

søndag 7. august 2011

Spenst og spenning
Ladesletta.
Bjørn Hosen og Ronny Edvardsen er tre dager i Trondheim
i forbindelse med utendørs NM i bueskyting. 
Sverresborg Bueskyttere står som arrangør i år, og det konkurreres i 16 ulike klasser, fordelt på buetyper, aldersgrupper og lag.  Pulsen kan slå ganske merkbart etterhvert som konkuransen skrider frem, og gemytlig rivalisering merkes allerede på treningsbanen. Bueskyttere fra Lillestrøm og Kristiansund sjekker formen. 
Det er hovedsakelig tre buetyper; tradisjonell klasse som er klassisk pil og bue, compound klasse har buer med trinser og siktemidler, og olympisk klasse er bue med sikte.Edvardsen kommer opprinnelig fra Hokksund, bor i Surnadalen, og er stevnets skyteleder. Det er stor grad av frivillighet under et slikt arrangement. Surnadal idrettsforening stiller opp for Trondheim i år, og Sverresborg hjelper oss når vi arrangerer NM neste år i Surnadal. NM både for innendørs- og utendørsskyting går på rundgang i Norge, og de ulike klubbene samarbeider godt for å gjennomføre de ulike aktivitetene.


Hosen bor på Stokkøya, representerer Åfjord Idrettslag og har jobben som spiker under stevnet. Jeg har faktisk aldri spent en bue selv, men det er fasinerende og spennende å følge deltagerne gjennom konkurransene. Det er en høy grad av ferdighet og disiplin som kreves for å lykkes i denne sporten.  Været er av trøndersk karakter, men det er en veldig trivelig atmosfære her :)

Lade Idrettsanlegg  Sverresborg Bueskyttere

Nikon D3, Nikkor 50-135mm 3.5 ais

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar