Dette er en skildring av mennesker som i en eller annen forbindelse oppholder seg i Trondheim, for kort eller lang tid. Noen bor her, noen er på besøk, andre er her som turister. Felles er at de i et tidsrom er en del av byen. Samstundes med at de er her og opplever den, er de også med på å forme den, og gi byen innhold og uttrykk.

torsdag 25. august 2011

Glassmesterne


Olav Tryggvasonsgate.
Klokken er snart 18, og ovnene skal slås av i Trondheim Glassblåseri. Det er tid for å gjøre ferdig dagens siste skaperverk.




- Vi drev glassblåseriet i Bjugn i et års tid, før vi begynte å blåse her i Juni i år. 
Jan Peter Theodorsen er født i Trondheim, og oppvokst i Bjugn, Oslo og Holmestrand. Det var besteforeldrene som startet glassblåseri i Bjugn i 2002, og Jan Petter og bror Dan Erik, tok utdannele ved Kosta Glascenter i Småland, Sverige. Etter utdanning har han jobbet både i Ålesund, Stavanger og Australia, før han igjen returnerte til Bjugn og så til Trondheim. Dan Erik gjorde det kloke og begynte i oljeindustrien etter skolen ;)  - men som i dag, er han likevel ofte med i blåseriet 








Jan Peter liker å bruke kreativitet og fagkunnskap til både design og fremstilling av egne produkter, og til å lage gjenstander etter spesifikke ønsker fra de som kommer på besøk.



I dag venter to småbarn, kjæresten, og bestemor fra Bjugn hjemme, med middag til storfamilien. 




Facebook  Kosta Glascenter  Gatekart

Nikon D3, Nikkor afs 28-70 2.8d

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar