Dette er en skildring av mennesker som i en eller annen forbindelse oppholder seg i Trondheim, for kort eller lang tid. Noen bor her, noen er på besøk, andre er her som turister. Felles er at de i et tidsrom er en del av byen. Samstundes med at de er her og opplever den, er de også med på å forme den, og gi byen innhold og uttrykk.

torsdag 25. august 2011

Glassmesterne


Olav Tryggvasonsgate.
Klokken er snart 18, og ovnene skal slås av i Trondheim Glassblåseri. Det er tid for å gjøre ferdig dagens siste skaperverk.
- Vi drev glassblåseriet i Bjugn i et års tid, før vi begynte å blåse her i Juni i år. 
Jan Peter Theodorsen er født i Trondheim, og oppvokst i Bjugn, Oslo og Holmestrand. Det var besteforeldrene som startet glassblåseri i Bjugn i 2002, og Jan Petter og bror Dan Erik, tok utdannele ved Kosta Glascenter i Småland, Sverige. Etter utdanning har han jobbet både i Ålesund, Stavanger og Australia, før han igjen returnerte til Bjugn og så til Trondheim. Dan Erik gjorde det kloke og begynte i oljeindustrien etter skolen ;)  - men som i dag, er han likevel ofte med i blåseriet 
Jan Peter liker å bruke kreativitet og fagkunnskap til både design og fremstilling av egne produkter, og til å lage gjenstander etter spesifikke ønsker fra de som kommer på besøk.I dag venter to småbarn, kjæresten, og bestemor fra Bjugn hjemme, med middag til storfamilien. 
Facebook  Kosta Glascenter  Gatekart

Nikon D3, Nikkor afs 28-70 2.8d

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar