Dette er en skildring av mennesker som i en eller annen forbindelse oppholder seg i Trondheim, for kort eller lang tid. Noen bor her, noen er på besøk, andre er her som turister. Felles er at de i et tidsrom er en del av byen. Samstundes med at de er her og opplever den, er de også med på å forme den, og gi byen innhold og uttrykk.

onsdag 5. oktober 2011

Duka
Trondheim og Studentersamfundet,
Mandag 3. og Tirsdag 4. Oktober
Det er bare timer til Uka 2011 begynner, og det er aktivt på biblioteket i Samfundet.
Gjengsjefer og et mylder av funksjonærer og studenter jobber i tradisjonsrike omgivelser. Rapporter, forsyninger, operasjonsplaner og fagstudier utarbeides skulder ved skulder.  Uka 11 tok over Samfundet 18. september, forteller Pressesjef Thomas Herud. Det er en god del store og små detaljer som faller på plass til den offisielle starten på Torsdagen. Det er tjuvstart på Uka onsdag kveld i Teltet i Dødens Dal, og tilhørende fyrverkeri ved Samfundet med avduking av årets Uke-navn ved midnatt.
Thomas studerer industriell økonomi, og har vært i Trondheim i snart 3 år.  Jeg er oppvokst på Jeløy ved Moss, og kom til Trondheim pga studiet og studiemiljøet. Det ligger vel an til jobb i Oslo etter at jeg er ferdig her. Studiet er i utgangspunktet over 5 år, men med ukeverv og utenomfaglige engasjementer ligger det kanskje an til at det blir seks år på meg. Vi får se :)Ledige stunder nyttes til arbeid med innleveringer og fagstudier. 
Koordineringssjef Axel og Velferdssjef Nora, forteller at Uka 11 har tatt rettmessig mye plass på agendaen i den siste tiden.  Begge studerer også industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU. 
Ja, det er vel en del fra vårt studie som jobber på Uka, men det har nok mer med at noen skaper engasjement og involverer de rundt seg, enn med selve fagområdet seg selv å gjøre :)
 Linjeforeningen vår heter Janus, og nå er det omtrent 100 studenter på hvert av årene i faget vårt.Axel Franck Næss kommer fra Oslo, og dette er førsteåret her. Mor og morfar er fra Trondheim, og mor jobber ved NTNU.  Det blir forhåpentlig en jobb i Oslo etter endt studie. Kanskje innen finansanalyse for en større organisasjon eller lignende.
Nora Fredheim Johnsen er inne i tredjeåret, og jobbet som billettfunk under Uka 09.
Født i Stavanger, og kom hit ifra Tromsø.  Velferdsgjengen har som oppgave å gi noe tilbake til alle som jobber frivillig under Uka. Vi tar også vare på det sosiale tilbudet iblandt jobbing og studering. Det er ulike fester og ball selvfølgelig, men også andre forskjellige arrangementer i løpet av året; som for eksempel juleavslutning og pepperkakebaking.

Infosenter for Samfundet, og generelt kontroll og husadmin, representeres i dag av Aydin og Ingeborg. Vi har ikke lov til å uttale oss om noe som helst egentlig, men navnene våre kan du jo få ;)Billettbrakka.Eivind og Rune er aktivt opptatt med logistikk, akkrediteringer, behovsundersøkelser og operasjonsplaner. Men slipper likevel til en nyskjerrig fotograf ;)

Eivind Thorstensen er fra Oslo, og har studert i tre år ved NTNU, og er nå på førsteåret ved industriell kjemi og bioteknologi. Jeg blir på siv.ing. her i fem år til, og så blir det forhåpentlig jobb i Oslo. Jeg følger litt i fotsporene til far og storebror, som begge studerte her. Ved NTH som far kaller det :)For det meste oppvokst på Dombås, er Rune Tungen nå inne i tredjeåret ved Energi og Miljø. Kom hit for siv.ing.studiet, miljøet og den geografiske beliggenheten.  Trondheim er jo en fabelaktig by å studere i, men vet ikke hvordan det er å jobbe her i Trondheim. Vi får se hva tiden bringer.
  
Trondheim er vel den beste studentbyen, men jeg kjente egentlig ingen her da jeg bestemte meg for å reise ifra Tåsen i Oslo. Vilde Solem styrer akurat nå front of house i billettbrakka, og er til vanlig opptatt med andreåret ved Lektor realfag. Det er nok hovedsakelig studenter som er her og kjøper billetter, men det er et godt innslag av andre trondheimsborgere også.


Det begynner å bli klart for 25 dagers kulturfest;
Det er duka for Uka.


UKA - facebook   NTNU   Adressa Kulturguiden   Samfundet.no   Student Society in Trondheim WikipediaNikon D3, Nikkor afs 50mm 1.4G

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar