Dette er en skildring av mennesker som i en eller annen forbindelse oppholder seg i Trondheim, for kort eller lang tid. Noen bor her, noen er på besøk, andre er her som turister. Felles er at de i et tidsrom er en del av byen. Samstundes med at de er her og opplever den, er de også med på å forme den, og gi byen innhold og uttrykk.

fredag 7. oktober 2011

India Magica

Fredag kveld, Nova Kino,  India - NTNU 2011
Utsikt fra maskinrommet på Nova Kino.
På lerrettet vises den indiske filmen The Golden Fortress, regissert av Satyajit Ray, 1974.

'India på Film', er et av mange innslag under den innholdsrike India 2011 festivalen, som arrangeres av NTNU denne uken. 

Nova Kino er en av de få kinoene i landet som fortsatt kan vise celluloid i all sin analoge prakt.
Alle salene er nå satt opp for digitale visninger, men Trondheim Kino ønsker å beholde utstyr og kunnskap til 35mm film fremvisning i forbindelse med festivaler og spesielle programmer.I bakgrunnen av denne store 35mm filmrullen, skimtes teknisk ansvarlig Torbjørn Grav.Ida Eldøen opererer Spolebordet.
En spillefilm kan bestå av 5-10 ruller med 35mm film, og alle skal både klargjøres før visning, spoles tilbake etterpå, og gjøres klar for videresending.


Publikum på vei inn til neste film på programmet;  The Kite av Prashant Bhargava, spilt inn i 2011.Kinomaskinist er et utgått yrke nå, smiler Torbjørn Grav.  Han er ansvarlig for den tekniske biten på filmfremvisninger. Han og noen medarbeidere holder fagkompetansen vedlike, slik at festivaler kan gjennomføres i byen.Torbjørn er født på Melhus, og familien flyttet tidlig inn til byen. Han studerte filmvitenskap på Dragvoll, og har siden jobbet for Cinemateket i Trondheim. Han jobber også for Trondheim Kino, og har vært med på å arrangere Kosmorama fra festivalens første leveår.
Med dette yrket og filminteresse generelt, blir det slik at jobb og fritid går hånd i hånd. Men jeg tar meg tid til å se og nyte film selv også :)

 Kl 20.30 i kveld, vises Robot av S.Shankar (2010), og i morgen 8. oktober er det duket for storfilmen Aarakshan, regisert av Prakash Jha (2011)
Vises i Nova 1 kl. 20.10


Nikon D3, Nikkor afs 50mm 1.4G, Nikkor ais 18mm 3.5
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar