Dette er en skildring av mennesker som i en eller annen forbindelse oppholder seg i Trondheim, for kort eller lang tid. Noen bor her, noen er på besøk, andre er her som turister. Felles er at de i et tidsrom er en del av byen. Samstundes med at de er her og opplever den, er de også med på å forme den, og gi byen innhold og uttrykk.

lørdag 3. september 2011

Pausemedisin


Tordenskjoldsparken.

Det er torsdag ettermiddag og første dag i september. 
Jenny Haukø deltar på NM i Slappa. Etter en kaffe eller to, og dertil egnet hvilepause, blir den med lavest hvilepuls hyllet som bymester! Jenny er fra Namsos og kom til byen for å gå på Bybroen Skole. Nå har jeg bodd her i to uker :)
En av pulstagerene er inne i 4. året på medisinstudiet. Hun tok et år på Dragvoll før hun startet på medisin og har bodd i Trondheim i 4 år. Jeg kom hit fordi studiet i Trondheim fokuserer på det psykososiale aspektet mer enn andre universiteter. Forholdet lege og pasient er tema fra første stund, og vi har egen eksamen i pasientkommunikasjon. Fokusen på pasientkontakt i tillegg til det faglige, er det som gjør studiet her så interessant og berikende.


Vi er faktisk seks personer fra Gjøvik på medisin nå. Trondheims renommé har spedt seg godt hos oss ;)
Nesten hele vennegjengen har flyttet til Trondheim fordi det er en så bra by. 


DJ under NM i Slappa er Thomas Sørlie Hansen.  Spiller tilbakelent musikk her, som stimulerer til god hvilepuls og atmosfære ;)
Thomas går på Europastudiet på Dragvoll, og kom hit fra Geithus i Modum. Jeg blir vel statsviter etter endt studie. Jeg blir her ihverfall 2 år til, gjerne mer. Det er på grunn av byen egentlig; det er en bra by å bo i.Arrangør og representant fra Norsk Kaffeinformasjon er Ole Sønstebø. Født, oppvokst og bor i Oslo.
Dette er 5. året vi arrangerer NM i Slappa, og andre året vi er på veien, dvs. har bymesterskap også i Bergen og Trondheim, og så samles bymestrene i Oslo til NM Finale nå på lørdag. - i dag ;)  Vi har engasjert lokale medisin og sykepleierstudenter til å være offisielle pulstagere, og det er en herlig dag for å slå et slag for kaffepausen :) 

Bymester i år ble Fredrik Widerøe, opprinnelig fra Flisa. Han startet innledende runder med en gjennomsnittlig hvilepuls på 48, og pulstagerne målte 50 i finalen. Kjæresten Bjørg Granly bor også i Trondheim, og er fra Oslo. Fredrik har vært her i 10 år, og holder på med doktorgraden i Maskin ved NTNU. Det er utfordringer rundt forming av aluminium som til daglig utfordrer hvilepulsen ;)Nikon D3, Nikkor afs 28-70 2.8d

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar